Vágólapra másolva!
A jövő héten várhatóan újra indítják a termelést a péti Nitrogénművek Zrt.-nél - tájékoztatta Medve József, a cég vezérigazgatói titkárságának vezetője csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Közlése szerint a gyár beindításának idejét az határozza meg, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 10 milliárd forintos hitelét mikor folyósítják - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy azt a jövő hétre várják.

Az újra indítás feltételeit már megteremtették, s a cég "nagyarányú műtrágya-kiszállításra", a vevői gyors kiszolgálására készül - fogalmazott a titkárságvezető, hangsúlyozva: ennek érdekében mintegy száz dolgozóval megnövelik a logisztikai munkát végzők számát.

Februárban további száz dolgozót alkalmaznak majd a gyártóüzemben - tette hozzá Medve József.

A cég képviselője emlékeztetett arra, hogy a Nitrogénművek Zrt. a múlt év október 18-án állította le a műtrágyatermelést, a banki finanszírozás megszűnése miatt. Mint mondta: azóta "több szintű intézkedés- és tárgyalássorozat zajlott" a gyár újra indításával kapcsolatos feltételek megteremtése érdekében, s a közelmúltban sikerült megállapodni arról - kormánygarancia alapján -, hogy az MFB 10 milliárd forintos hitelt nyújt a Nitrogénművek Zrt.-nek.

Medve József ismertetése szerint lezárták az OTP-vel fennálló eddigi "banki kapcsolatukat", s az OTP Nyrt. a cég teljes vagyonára vonatkozó jelzálogjogát megszüntette.