Buszokat vesznek a Volán-cégek

Vágólapra másolva!
Tizenkilenc Volán-társaság megbízásából a budapesti székhelyű Autóbusz-Invest Kft. 147 darab 12 méter hosszú, kéttengelyes, elővárosi szóló autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési pályázatot - tájékoztat a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A járműveket 2009. március végéig kell leszállítania és üzembe helyeznie a nyertes pályázónak. Az elképzelések szerint a pécsi Pannon Volán Zrt.-nek 15 busz jut, míg a többi cég nagyjából egyenlő arányban részesül az új járművekből. Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa lesz, addigra a közlekedési társaság is megújult elővárosi járműparkkal szeretne az utazóközönség rendelkezésére állni - tudta meg lapunk a cégtől. A mostani beszerzés része annak az átfogó járművásárlási programnak, amelynek keretében az állami tulajdonban lévő Pannon Volán teljes autóbuszparkját meg kívánja újítani.

A nyílt közbeszerzési eljárásra augusztus 21-éig lehet ajánlatot benyújtani.

Olyan cégek pályázhatnak, amelyek előző három évi (2005-2007) teljes forgalma eléri legalább a nettó ötmilliárd forintot, és ezen belül az új, szóló autóbusz szállítására vonatkozó forgalma a nettó 2,5 milliárdot.

A vizsgált években legalább 75 olyan jármű eladásáról kell az ajánlattevőknek referenciát benyújtani, amelyek főegységeinek (motor, nyomatékváltó, futómű, kormánymű) gyártója megegyezik az ajánlatban szereplő jármű főegységeinek gyártójával.

Az ajánlattevőknek rendelkezniük kell a megajánlott busztípus javítására felhatalmazott márkaszervizzel is. Az ajánlatok értékelésekor a buszok ára mellett - többek közt - figyelembe veszik az üzemeltetési költségeket, a fogyasztást, a várható élettartamot, a szállítható személyek számát, a karbantartási költségeket és a korrózióállóságot is.