Bányászna? Most pályázhat

Vágólapra másolva!
Koncessziókat oszt a fejlesztési miniszter.
Vágólapra másolva!

Bányászati koncessziók megszerzésére tett közzé pályázatokat a fejlesztési miniszter, írja a Napi.hu. A koncessziót 20, illetve 35 évre lehet szerezni. A pályázati felhívások szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére szólnak Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugati, Újléta, Okány keleti és nyugati területein, továbbá a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására Battonya területén. A pályázati eljárásban belföldi vagy külföldi természetes személy, valamint a nemzeti vagyonról szóló törvény által meghatározott szervezet részt vehet.

Egy pályázó egy területre kizárólag egy pályázatot nyújthat be. Az eredményes koncessziós pályázat benyújtásához a szénhidrogén kutatási területekre pályázóknak a nettó tízmillió forintos részvételi díj befizetésén túl nettó ötvenmillió forint biztosítékot kell letétbe helyezniük a pályázati határidő végéig. A geotermikus pályázat részvételi díja nettó egymillió-ötszázezer forint, a pályázati biztosíték összege nettó tizenötmillió forint.

A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követő 90 napon belül megtörténik. A koncessziós szerződések megkötésére az eredményhirdetéstől számítva 60 nap áll rendelkezésre, a határidőt a nemzeti fejlesztési miniszter egy alkalommal, legfeljebb 60 nappal meghosszabbíthatja.