Vágólapra másolva!
A Népszava információja szerint Pelikán László közös megegyezéssel távozott az adóhivataltól. A bűnügyi igazgatóság legelsőként kinevezett, kérészéletű vezetője tavaly áprilisi lemondása óta elnöki tanácsadóként tevékenykedett. Kántor Tibor, az APEH általános elnökhelyettesének egészségügyi problémái miatt a jövőben Vida Ildikó, az adóhivatal elnöke felügyeli a bűnügyi igazgatóságot.
Vágólapra másolva!

Pelikán László tavaly év elején került a bűnügyi igazgatóság élére. Az igazgatói feladatokat azonban egy napig sem gyakorolhatta, lévén, hogy Simicska Lajos, az APEH akkori elnöke az adónyomozó hatóság február elsejei felállásával egyidejűleg felmentette a munkavégzés alól. Pelikán ugyanis korábban vásárolt a rendőrség Teve utcai székházában illegálisan árusított arany ékszerekből. Simicska a nyomozás befejezéséig függesztette fel hivatalából a bűnügyi igazgatót, Pelikán azonban április közepén lemondott tisztségéről. Az adóhivatalból viszont nem távozott véglegesen, hanem Simicska, majd a jelenlegi elnök, Vida Ildikó tanácsadója maradt az adónyomozó hatósággal öszszefüggő kérdésekben. Az Ügyészségi Nyomozó Hivatal egy évvel ezelőtt vámorgazdaság vétségében vádat emelt Pelikán ellen.

Nehezíti az adóhivatal dolgát az is, hogy a bűnügyi igazgatóságért felelős Kántor Tibor általános elnökhelyettes egészségügyi problémái miatt Vida Ildikóra, az APEH elnökére hárul a bűnügyi igazgatóság felügyelete is. Az adóhivatalban nem erősítették meg, de nem is cáfolták értesüléseinket.

Gál J. Zoltán

(Népszava)