Stabilan növekszik a mobilpiac

Vágólapra másolva!
Június végén száz lakosra 21,16 digitális mobil-előfizetés jutott Magyarországon - derül ki a Hírközlési Főfelügyelet (HIF) adataiból. Számuk múlt hónap végére biztosan megadhatta a 2,2 milliót, mivel az ügyfélkör az elmúlt hónapokban 100 ezer vagy kicsivel afeletti mértékben növekedik - mondta a Magyar Hírlapnak Ács Gergely, a HIF munkatársa. Március óta ugyanis, az eltelt hónapokban ha kismértékben, de mindig meghaladta a növekedés az 5 százalékot.
Vágólapra másolva!

A mobilszolgáltatás piacán, legalábbis ami az előfizetések értékesítését jelenti, nincs szezonalitás, hacsak a karácsonyt megelőző időszakot nem tekintjük annak - mondta Simon Márta, a Pannon GSM marketing igazgató-helyettese. November-decemberben az évi átlagos hónapokhoz képest 30-50 százalékkal növekszik az értékesítés. A nyári hónapokban viszont nem érzékelik a forgalom változását.

A szabadságolások hónapjai a Westel Mobilnál is csak igen elenyésző mértékben hatnak a forgalomra - mondta Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese, marketing és értékesítési igazgató. Manapság folyamatosan növekszik a "pre-paid" előfizetők száma, ami tovább "mérsékli az amúgy is elhanyagolható szezonalitást". A "pre-paid" és a havidíjas előfizetők megoszlásáról a két társaságnál nem kívántak adatokat mondani. Winkler János annyit elárult, hogy a nyugat-európai országokban a előrefizetők aránya 70-80 százalék körül alakul.

Hajnal László

(Magyar Hírlap)

Ajánlat: