Csopak Rt. gyorsjelentés: rekord mértékű eredményjavulás

Vágólapra másolva!
Jelentősen, 214 százalékkal növekedett a Csopak Szövetkezeti Rt. adózás előtti eredménye az idei első félévben a múlt év hasonló időszakához képest – tette közzé a cég csütörtökön gyorsjelentésében. A Csopak Rt. adózás előtti eredménye az idei első hat hónapjában 340,9 millió forintot tett ki, míg ez a múlt évben csak 108,4 millió forint volt.
Vágólapra másolva!

A Csopak-csoport 2000. első félévi árbevétele elérte a 7,2 milliárd forintot, míg tavaly ugyanebben az időszakban az árbevétel 6,4 milliárd forint volt. Az árbevétel növekedése 13,7 százalékos emelkedést mutat.

A kereskedelmi üzletágban a nagykereskedelmi és a viszonteladókat kiszolgáló üzleti tevékenység megszüntetése ellenére is 18 százalékos emelkedést jelent. A kiskereskedelmi bolthálózat árbevétele az előző év hasonló időszakához viszonyítva 22,3 százalékkal nőtt. A csoport költségfelhasználása 7 százalékkal haladta meg a bázisidőszakot.

A társaság konszolidált üzleti eredménye 510 millió forintot tett ki, amely 86,7 százalékkal volt magasabb a bázisidőszakiénál.

A Csopak Rt. papírjainak legutóbbi árfolyama 810 forint volt, és üzletkötés legutóbb a papírokra augusztus 4-én történt. Az elmúlt tizenkét hónapban a társaság részvényeinek legalacsonyabb árfolyama 700, míg a legmagasabb 1200 forint volt.

(MTI)