<P>Tízezer tagra számít a BKIK</P>

Vágólapra másolva!
Várhatóan mintegy 10 ezer taggal folytatja tevékenységét a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara (BKIK) november elsején. Eddig 7500 vállalkozás jelezte, hogy továbbra is fenn kívánja tartani tagsági viszonyát.
Vágólapra másolva!

Murányvári Győző, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárhelyettese emlékeztetett: a kamarai törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet értelmében a kötelező tagság november elsejével megszűnik, és önkéntes tagsági szándékukról nyilatkozniuk kell a tagoknak.

Június 30-a óta folyamatosan jelentkeznek az önkéntes tagságot is vállalók, s eddig 7500 nyilatkozatot adtak be. A tagsági viszonyukat továbbra is fenntartók közül mintegy 450-500 a nagyvállalat, 300 a középvállalat, míg a többi kis- és mikrovállalkozás.

A főtitkárhelyettes elmondta: novemberre mintegy 10 ezer tagra számítanak, ami csaknem 5 százaléka az összes magyar gazdasági szervezetnek. Ez az arány nem sokkal marad el az Európai Uniós tagországok önkéntes tagságúkamaráinak taglétszámától.

Ami a tagdíjhátralékokat illeti, Murányvári Győző szerint a kamara kintlévősége meghaladja az 1 milliárd forintot, bár az idén a tagdíjakból a várakozásoknál több pénz folyt be a szervezethez.

(MTI)

Ajánlat:

BKIK