Vágólapra másolva!
Kraft Péter, a Gazdasági Minisztérium (GM) turisztikai helyettes államtitkára szeptember 25-ei hatállyal lemondott posztjáról - adta hírül a GM hétfői közleményében. A helyettes államtitkár a külügyben folytatja pályafutását.
Vágólapra másolva!

A GM szűkszavú közleményében az áll, hogy a gazdasági miniszter már kezdeményezte Budai Zoltán helyettes államtitkárrá való kinevezését Kraft Péter helyére. A közlemény szerint személyében olyan új szakember kerül a tárca vezetésébe, aki a turizmus jó ismerője. Alkalmas a Széchenyi terv feladatainak megoldására.

Budai Zoltán 34 éves, franciául és angolul beszél, műszaki egyetemi és közgazdasági végzettsége van, s azon túl, hogy a Student Lines utazási iroda tulajdonosa, a nemzeti örökség minisztériumának turisztikai tanácsadója, s a kamaráknál turisztikai vizsgabiztosként működött.

Kraft Péter 1999 májusától irányította a GM-ben a turizmus stratégiai átalakítását. Sikeresen elvégezte a feladatot, amely a Széchenyi terv turizmusfejlesztési programjának elfogadásával lezárult.

A tájékoztatóból az azonban nem derült ki, hogy Kraft Péter - akiről már pár hónapja szakmai körökben hallható volt, hogy hamarosan más területen folytatja majd pályafutását - mikortól adja át a hivatalát az új helyettes államtitkárnak és hogy a következő munkahelyén milyen feladatot bíznak rá.

Kraft Péter kiváló szakember, ennek megfelelő beosztásban folytatja pályafutását a Külügyminisztériumban - közölte a külügyi szóvivő hétfőn az MTI-vel. A külgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Balás Péter posztján nem tervez változást a tárca vezetése - mondta a szóvivő.

A turizmus hazai irányítói posztját 1990-től napjainkig eleddig heten töltötték be.

Iván Gizella

(Magyar Hírlap)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium