<P>Közbeszerzések: a MATÁV a legnagyobb ajánlatkérő</P>

Vágólapra másolva!
Idén az első háromnegyed évben a közbeszerzési eljárásoknál a legnagyobb ajánlatkérő 19,1 milliárd forinttal a MATÁV Rt., míg a legnagyobb közbeszerzési szállító, összesítve 13,1 milliárd forintos megbízással a Siemens Rt. volt.
Vágólapra másolva!

Tunyogi László, a Perfekt csoporthoz tartozó Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a legtöbb ajánlatot, 58-at a Honvédelmi Minisztérium, 52-őt a MATÁV Rt., míg 49-et a Főpolgármesteri Hivatal kérte. A legnagyobb értékű tendert 19,1 milliárd forintos megbízási értékkel a Matáv Rt. írta ki, ezt követte sorrendben 13 milliárddal a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága, majd 12,6 milliárddal a fővárosi önkormányzat. ( A MATÁV Rt. az [origo]-t és az Üzleti Negyedet kiadó MATÁVNet Rt. tulajdonosa – a szerk.)

A leggyakrabban, 52 alkalommal a Johnson and Johnson Kft. nyert tendert, 50-szer a Braun Medical Kft., valamint 37-szer a Human Trade Kft. is a győztesek között volt. A legnagyobb, 8,38 milliárd forint értékű megbízást az Arcadom Rt. nyerte el.

Tunyogi László elmondta: összesítésük szerint szeptember végéig 2728 eljárásban, 322 milliárd forint sorsáról született döntés. Ajánlatokat 764 szervezet kért, míg nyertesként 2352 szervezet szerepelt.

Az egy eljárásra jutó legnagyobb közbeszerzési érték 8,38 milliárd forint volt, ezt a megbízást az új Nemzeti Színház megépítésére az Arcadom Rt. nyerte el.

Az eljárások többségét – 57 százalékát - Budapesten kezdeményezték, míg a szakmacsoportok szerinti felosztásban az építőipar vezet.

(MTI)