A Deutsche Bank a Merrill Lynchre pályázik

Vágólapra másolva!
A Deutsche Bank be akarja olvasztani az amerikai Merrill Lynch befektetési bankot - közölte csütörtökön a német Manager Magazin. A Deutsche Banknál nem kommentálták az értesülést, mondván, hogy elvből nem nyilatkoznak efféle híresztelésekről.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Bank tavaly vásárolta fel az amerikai Bankers Trust befektetési bankot 10,1 milliárd dollárért, és így a konszolidált mérlegfőösszege 840 milliárd euró lett az év végén: ezzel a Deutsche Bank világelső volt. A vállalatfelvásárlási és egyesítési tanácsadásban azonban csak a 16-ik a világon, és szeretne az első három közé kerülni - legalábbis ezt mondta nemrég Josef Ackermann, aki 2002. májusban átveszi az elnökséget Rolf Breuertől.

Breuer korábban azt mondta, hogy az idén nem terveznek nagy felvásárlást az Egyesült Államokban, miután a tavasszal kudarcba fulladt az egyenjogú egyesülési terv a Dresdner Bankkal, szeptemberben pedig a szakértők által "álompartnernek" amerikai J.P.Morgan befektetési bank közölte, hogy nem a Deutsche Bankot, hanem a Chase Manhattan Corporationt választja fúziós partnernek.

A tanácsadási első ligában játszó amerikai befektetési bankok közül így már csak a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a Merrill Lynch maradt. Bennfentesek emlékeztetnek, hogy a Deutsche Bank igazgatótanácsának két tagja korábban a Merrill Lynchnél dolgozott.

(MTI)

Ajánlat: