<A href="">A kormány nem adja el a Postabankot</A>

Vágólapra másolva!
A kormány nem adja el a Postabankot, hanem partnert keres a pénzintézet számára - közölte Borókai Gábor szóvivő a kabinet keddi ülése utáni sajtótájékoztatón. A kormányülést ezúttal vonaton tartották, úton Debrecen felé, ahol a kormányfő felavatta gróf Tisza István egykori miniszterelnök szobrát, és Nyírábránynál új határátkelőt nyitott meg, a román miniszterelnök társaságában.
Vágólapra másolva!

Borókai Gábor elmondása szerint a menedzsmentnek sikerült stabilizálni a Postabank helyzetét, így ez a megoldás lehetővé vált. - A kabinet teljes mértékben elégedett a menedzsment eddigi tevékenységével, amelynek nyomán a Postabank egy lerombolt, leromlott állapotú és arculatú bankból a pénzpiac megbízható tényezőjévé vált - fogalmazott Borókai Gábor.

A kormány felhatalmazta az ÁPV Rt. vezetőjét, hogy elsőként az OTP Bank Rt.-vel kezdjen tárgyalásokat a partneri kapcsolat kialakításáról. Borókai Gábor jelezte: olyan partnert keres a kormány a Postabanknak, amely bankcsoport részévé teszi, a lakossági szolgáltatások színvonalát jelentősen képes növelni, a magyar állami részvények értékét növeli, a magyarországi székhelyű bank regionális pozícióját megerősíti és amely által a hazai bankrendszer stabilizálódik.

Egy kérdés kapcsán Borókai Gábor közölte: Járai Zsigmond pénzügyminiszter azt az álláspontot képviselte a kormányülésen, hogy az ügyben jobb formának tartja a tendereztetést, de el tudja fogadni azt a megoldást is, amely mellett a kormány letette a voksát.

- A kormányülésen nem született döntés a szövetkezeti külső üzletrészekről, a kabinet megítélése szerint további egyeztetésekre van szükség - közölte a szóvivő. A kormány további szakmai pontosításokat tart szükségesnek a távközlésről és a frekvenciagazdálkodásról szóló törvény módosításánál is, amelyet első olvasatban tárgyaltak kedden.

Borókai Gábor elmondta: a jelenlegi álláspont szerint a kormány száz százalékban privatizálná az Antenna Hungária Rt.-t, ezt a koncepciót azonban szakmai vizsgálatnak kell megerősítenie. - Megfogalmazódott az a szándék, hogy a kormány száz százalékig privatizálja az Antenna Hungáriát, és ha a szakmai feltételek beépíthetők a törvényekbe, akkor ez a kabinet végleges álláspontja, ha nem, akkor módosulhat - jelentette ki Borókai Gábor.

(MTI)

Korábban:

Postabank: jelentős előny az OTP-nél
2000. október 30.