Auth Henrik marad, Urbán László távozik a Postabanktól

Vágólapra másolva!
Auth Henrik, a Postabank vezérigazgatója vállalta, hogy a pénzintézet 2001. évi rendes közgyűléséig még betölti a vezérigazgatói posztot, illetve az igazgatósági tag marad - tette közzé a Postabank és Takarékpénztár Rt. csütörtökön. Urbán László vezérigazgató-helyettes november 15-i hatállyal felmondott.
Vágólapra másolva!

A tájékoztató szerint a Postabank igazgatósága csütörtökön megtárgyalta és tudomásul vette Auth Henrik november 2-án benyújtott lemondási szándékát, amelyet a vezérigazgató továbbra is fenntart. A testület egyúttal felkérte a vezérigazgatót arra, hogy - a tulajdonost képviselő pénzügyi kormányzat szándékával összhangban - a zökkenőmentes átmenet érdekében a bank legközelebbi közgyűléséig maradjon hivatalában.

Az igazgatóság álláspontja szerint Auth Henriknek meghatározó szerepe volt a bank privatizációra való felkészítésében és a pénzintézet értékének növelésében. Mivel az elkövetkező időszakban még számos operatív döntést kell meghozni a Postabank üzleti évének sikeres lezárásáig az igazgatóság számít Auth Henrik munkájára - áll a tájékoztatóban.

Az igazgatóság csütörtöki ülésén Urbán László vezérigazgató-helyettes kezdeményezte munkaviszonyának november 15-i hatállyal történő megszüntetését, amit az igazgatóság tudomásul vett. A testület köszönetét fejezte ki Urbán Lászlónak az elmúlt két évben végzett eredményes szakmai munkájáért. Vezérigazgató-helyettesi beosztásának megszűnésével egyidejűleg automatikusan megszűnik Urbán László igazgatósági tagsága is.

(MTI)

Korábban: