További benzinár-csökkenésre számítanak a szakemberek

Vágólapra másolva!
A közeljövőben nem várható, hogy a benzin ára jelentősen emelkedjen, inkább további csökkenés valószínűsíthető vélik olajipari szakemberek.
Vágólapra másolva!

A világpiaci termékárak mozgása és a dollár gyengülése a forinthoz viszonyítva inkább a benzin árának csökkenését valószínűsíti - mondta Temesi László, az Aral Hungária Kft. értékesíti igazgatója. Véleménye szerint a gázolajnál már nem ennyire egyértelmű a trend, de ott is elképzelhető további csökkentés. Erényi Balázs, a Shell Hungary Rt. kiskereskedelmi igazgatója is úgy látja, hogy az elkövetkezendő napokban vagy akár hetekben nem várható jelentős árváltozás. A kiskereskedelmi igazgató szerint egy-két forintos ármozgás képzelhető el.

Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs és marketing igazgatója szerint a világpiaci folyamatok alapján inkább az árak további csökkenése képzelhető el.

Temesi László és Felkai György is arról számolt be, hogy a kutaknál nem számítanak nagyobb rohamra, bár az elmúlt napokban érezhető volt, hogy aki tehette, keddre halasztotta tankolását.

(MTI)


2000. december 12. 16:35