<P>A Hungária Biztosító gépjárműüzletága idén várhatóan nullszaldóval zár</P>

Vágólapra másolva!
Novembertől interneten keresztül is köthető gépjármű-, élet- és lakásbiztosítás a Hungária Biztosítónál. A piac legnagyobb autóbiztosítója, a Hungária közel 2 millió darab gépjármű biztosítással.
Vágólapra másolva!

A Hungária Biztosító alternatív értékesítési csatornákat épít ki, ezek közé tartozik a call center, amelyet 1998-ban állítottak fel. Ezt követi most az Internetes értékesítés. A beruházás összege - az idén 100 milliárd forintos díjbevételt elérő biztosító társaság díjbevételének egy százalék alig éri el az 1 milliárd forintot - mondta Zsedényi Zsolt, a HB informatikai fejlesztésekért felelős ügyvezető igazgatója.

A gépjármű-biztosítás már az internetes vagy telefonon keresztüli megállapodást követő nap nulla órától él, annak ellenére, hogy az ügyfél által aláírt szerződés csak napokkal később érkezik meg a biztosítóhoz. Erre addig van szükség, amíg meg nem születik várhatóan valamikor a jövő évben - a digitális aláírás elfogadásáról szóló jogszabály.

A HB terveiben szerepel, hogy az új értékesítési mód kiterjesztik a lakásbiztosításokra, és a tervek között szerepel a magán és önkéntes nyugdíjpénztári belépés lehetősége, illetve élet- és kiegészítő balesetbiztosítások értékesítése is.

A Hungária a legnagyobb magyarországi biztosító társaság továbbra is őrzi vezető, 50 százaléknál nagyobb részesedését a gépjármű-biztosítási piacon. A társaság több mint 1,6 millió kötelező gépjárműfelelősség-biztosítást kezel, s a casco szerződéseinek száma is meghaladja a 320 ezret. Ügyfelei évente 200 ezer kárt jelentenek be a biztosítónál ezt egyébként telefonos keresztül is megtehetik, s az üzletág idén várhatóan nulla körüli eredménnyel zár.

A cascoval kapcsolatos eredményről Kele József, a HB egyik autóbiztosításokért felelős vezetője még nem nyilatkozott, mondván, a decemberi időszak az autótolvajok számára különösen kedves, és akár néhány nap alatt is jelentős casco-károk keletkezhetnek. A rendőrségi statisztikák szerint ugyan csökkent az autólopások száma, ám az ellopott kocsik értéke jelentősen megemelkedett tette hozzá.

(MTI)