Kevesebb profitra számít a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Microsoft arra számít, hogy profitja öt-hat százalékkal kisebb lesz az előzetes várakozásoknál a negyedik negyedév és a pénzügyi év végén egyaránt. A vártnál rosszabb eredményeket a vállalat a számítógép-eladások világméretű visszaesésével és a vevők kisebb költekezésével magyarázta.
Vágólapra másolva!

A hamarosan záruló második üzleti negyedévében a korábbi 6,8 milliárd helyett 6,4-6,5 milliárd dolláros bevétellel számol a Microsoft. A módosított várakozások után az egy részvényre számított nyereség a korábbinál 5-6 százalékkal kevesebb, 0,46-0,47 dollár lesz a vállalat becslése szerint. A jövő júniusban záruló üzleti évre a cég 25,2-25,4 milliárd dolláros bevételt valószínűsített, az egy részvényre jutó évi nyereségét 1,80-1,82 dollárra, vagyis korábbi várakozásánál 5 százalékkal kevesebbre becsülte.

Elemzők eddig 0,49 dolláros negyedéves és 1,91 dolláros éves profitot jósoltak a vállalat papírjaira.

A Microsoft pénzügyi vezetője úgy látja, hogy a számítógépek forgalma, az információtechnológiai kiadások, valamint a reklámköltségek csökkenése a világgazdaság növekedési ütemének mérséklődésével magyarázható.

Tavaly év végén a Microsoft részvényeinek árfolyama még majdnem 120 dollár volt New Yorkban. A hír bejelentését követően, a nem hivatalos forgalomban 52,25 dolláros árfolyamon kereskedtek a vállalat papírjaival.

(MTI)

Ajánlat:

Microsoft