Magyar dömpingeljárás az orosz csőexport miatt

Vágólapra másolva!
Az orosz csőgyártók eljutatták a jogi képviseletükhöz szükséges dokumentumokat a magyar kormánynak, miután a magyar kormány értesítést küldött Moszkvába az orosz csőexport miatt kezdeményezett dömpingellenes eljárásról.
Vágólapra másolva!

Ezt Ilja Kokarjev, az orosz csőgyártó ipar fejlesztési alapjának elnöke jelentette ki Moszkvában, azt hangsúlyozva, hogy nem tudják egyelőre, miért indul Magyarországon ilyen eljárás.

Kokarjev - akinek szavait az orosz AKÚM gazdasági hírszolgálat idézte - arról számolt be, hogy "a napokban" kaptak felkérést Budapestről: nyolc napon belül terjesszék elő a szükséges dokumentumokat egy esetleges dömpingeljárásra tekintettel. Erre válaszolva már elküldték a dokumentumokat a magyar kormánynak - mondta Kokarjev.

Orosz források szerint Magyarországra havonta 770 tonna csövet exportálnak, ami csak minimális része a magyar piacnak. Ugyanakkor az Egyesült Államokban, az Európai Unióban, Indiában és számos más országban kvótákkal szabályozzák, illetve dömpingvámokkal korlátozzák az orosz csövek importját.

(MTI)