<P>Orosz multi a Trigon Bank körül?</P>

Vágólapra másolva!
Orosz multinacionális befektetőcsoport dobhat mentőövet a hányatott sorsú osztrák Trigon Banknak - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a menedzsment már megkapta az orosz ajánlatot, amelyről az osztrák bankfelügyelet dönt majd. A meglehetősen furcsa tulajdonosi hátterű Trigon Bank sorsa várhatóan még ebben a hónapban eldől.
Vágólapra másolva!

A Postabank egykori bécsi leánybankjának vagy sikerül kilábalnia a pénzügyi válságból, vagy csődeljárást kezdeményeznek ellene, így végleg lehúzhatja a redőnyt.

Tavaly sokáig úgy tűnt, hogy egy grúz pénzintézet, a TbilCreditBank szerez részesedést a Trigon Bankban. Több hónapos huzavona után azonban a grúz pénzintézet tulajdonszerzési kezdeményezése az osztrák bankfelügyelettel folytatott tárgyalások után kudarcot vallott.

A Magyar Nemzet információi szerint jelenleg egy orosz multinacionális céghez kötődő vállalkozás segítene a pénzintézeten, bízva abban, hogy az osztrák bankfelügyelet a komoly tőkeháttérrel rendelkező gazdasági társaságot "nem kosarazza ki".

A Trigon jelenleg csupán rövid közleményekben érintkezik a külvilággal, amelyek közül a legutóbbiban arról tájékoztatott, hogy a múlt héten 30 millió schillinges tőkeemelésről döntött a bank rendkívüli közgyűlése. A bank tőkéje az emeléssel összesen 309,057 millió schillinget tesz ki. A lap úgy tudja, a tőkeemelés mögött már az orosz fél megjelenése húzódik. Egyesek szerint a pénzinjekciót Szász András, a Trigon felügyelőbizottságának elnökhelyettese "járta ki", akinek köztudottan jó orosz kapcsolatai vannak. A Magyar Szocialista Párthoz több szálon kötődő üzletember ugyanis már évek óta kiváló kapcsolatot ápol Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnökkel, korábbi pénzügyminiszterrel.

(MTI)