<P>Hangsúlyváltás az ITDH-nál</P>

Vágólapra másolva!
A lényegi irányok nem változnak, de Skultéti Vilmos, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) új vezérigazgatója nagyobb hangsúllyal kívánja kezelni a környező országokkal kialakított kereskedelmi kapcsolatokat, valamint nyitni kíván az arab országok felé is.
Vágólapra másolva!

Pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján a vezérigazgató azt is közölte: fontosnak tartja a Japánnal és az Egyesült Államokkal kialakított jó viszony megtartását, és nyitni kíván az arab országok felé is. A január 1-jei hatállyal kinevezett vezérigazgató véleménye szerint alapvetően jól működik a társaság, de a házon belül szorosabb csapatszellemet szeretne kialakítani és átjárhatóbbá kívánja tenni az ITDH belső szervezetét is.

Skultéti Vilmos újságírói kérdésre elmondta: a Gazdasági és a Külügyminisztériumban is az a nézet dominált, hogy az új vezérigazgató kiválasztásával az ITDH cég és üzleti jellegét kell erősíteni, véleménye szerint ezért esett rá a választás.

Arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy hol és hány új irodát kívánnak nyitni világszerte, valamint arra sem, hogy a jövőben hogyan változik a társaság költségvetése. Skultéti Vilmos beszámolt viszont arról, hogy korábban elsősorban ipari parkokkal, ingatlanokkal és ezek fejlesztésével foglalkozott. Hozzátette: az itt szerzett tapasztalatait véleménye szerint jól tudja majd hasznosítani az ITDH-nál. Mint mondta: 27 különböző befektetésben vett részt, főbb területei az USA, Japán, Franciaország, Ausztria és Németország voltak.

(MTI)

Ajánlat: