Az olasz Tiscali Spa felvásárolja a francia Liberty Surf SA-t

Vágólapra másolva!
Az olasz távközlési csoport a vétellel tovább kívánja erősíteni európai pozícióját. A fúzió eredményeképpen a Tiscali 10, 7 miilió felhasználóval rendelkezik majd.
Vágólapra másolva!

Az olasz Tiscali Spa távközlési csoport hétfőn bejelentette: részvényesei jóváhagyták a francia Liberty Surf SA felvásárlását. A Tiscali a vétellel tovább kívánja erősíteni pozícióját az európai internetszolgáltatók között.

Az ajánlatot, amely a Liberty Surf-öt 900 millió euróra értékeli, elfogadták a csoport fő részvényesei, a brit Kingfisher PLC és a francia Europa web, amelyek egyenként 36, 47 százalékot birtokolnak a francia cégben. A Tiscali minden egyes Liberty Surf részvényért 0,365 saját részvényt, vagy 2, 13 euró készpénzt ajánl.

A Tiscali az ügylet lebonyolítása után 10,7 millió nyilvántartott felhasználóval rendelkezik majd, és Olaszországban Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Svájcban, Dániában, valamint Csehországban és Dél-Afrikában a 2-3. helyre kerül a szolgáltatók sorában. A Tiscali jelen van Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és a skandináv országokban is.

A fúzió utáni első évben a 80 millió eurós megtakarítást várnak.

(MTI)

Ajánlat:

TISCALI SPA