Franciaországban csökkent az infláció decemberben

Vágólapra másolva!
Az elmúlt év utolsó hónapjában Franciaországban a fogyasztói árak 1, 6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi decemberi szintet, és 0, 1 százalékkal csökkentek novemberhez képest. A harmadik negyedév gazdasági növekedési adatai az előzetesen közölt 0, 7 százalék helyett 0, 6 százalékos többletet mutatnak.
Vágólapra másolva!

Decemberben átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak Franciaországban novemberhez képest, és 1,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi decemberi szintet. Elemzők korábban 0,1 százalékos havi, és 1,8 százalékos tizenkét havi drágulást jósoltak.

A tizenkét havi ütem elmaradt az Európai Központi Bank 2 százalékos stabilitási küszöbszámától.

A francia statisztikai hivatal pénteken lefelé módosította a harmadik negyedévi gazdasági növekedés adatát. A végleges szám 0,6 százalékos többletet mutat a második negyedévhez képest, az előzetesként közölt 0,7 százalék helyett. A tavalyi első és második negyedévi növekedés változatlanul 0,6 százalékos, illetve 0,8 százalékos, rendre az előző negyedévhez képest. A hivatal egész évre 3,2 százalékos növekedést valószínűsít 1999-hez viszonyítva.

(MTI)