<P>Megtorpant az olajár - ma dönt az OPEC a kvótacsökkentésről</P>

Vágólapra másolva!
Szerdán megtorpant az amerikai könnyűolaj drágulása a szabadpiacon, mivel a befektetők az elmúlt napokban már beárazták az OPEC szerdai bécsi értekezletétől várható, legalább napi 1,5 millió hordós hivatalos kvótacsökkentést, és várják a tényleges eredményt.
Vágólapra másolva!

Közép-európai idő szerint szerda reggel 30,20 dollár volt - a kedd reggeli 30,32 dollár helyett - a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate könnyűolajfajta hordója februári szállításra a New York-i árupiac (NYMEX) folytatódó szingapúri elektronikus kereskedésében, 9 centtel olcsóbb a keddi New York-i zárónál (hétfőn a New York-i piac zárva volt). Pénteken ez a kontraktus 30,05 dolláron zárt New Yorkban, 64 centtel drágábban, mint csütörtökön. Csütörtökön 7 centtel olcsóbbodott a februári határidő.

Az európai szabadpiaci referenciatípus, az északi-tengeri Brent könnyűolaj kifutó februári határideje kedden 26,20 dolláron zárt a londoni nemzetközi olajtőzsdén (IPE), 2 centtel drágábban, mint hétfőn. Hétfőn 45 centtel drágult péntekhez képest, és pénteken 14 centtel, csütörtökön 27 centtel emelkedett az ára. A következő, márciusi határidő kedden 25,52 dolláron zárt az IPE-n, 54 centtel olcsóbban, mint hétfőn. A távolabbi határidők is rendre olcsóbban zártak.

(MTI)

Korábban:

Enyhén emelkedő olajárak
(2001. január 16.)

Ajánlat:

OPEC