A France Telecom többségi tulajdonos lehet a lengyel TPSA-ban

Vágólapra másolva!
Nyilvános kibocsátásban értékesíti a lengyel kormány a Telekomunikacja Polska SA távlözlési társaság 20 százalékát. A részvénycsomag 6 százalékát, a már 35 százalékos részesedéssel rendelkező, France Telecom vezette konzorciumnak tartják fenn. Július végéig a France Telecom és a Kulczyk Holding további 10 százalékot vásárolhat meg, amellyel már többségi tulajdonossá válnának.
Vágólapra másolva!

A lengyel kormány május-júniusban nyilvános kibocsátásban értékesíti a Telekomunikacja Polska SA telefontársaság további 20 százalékát.

A kibocsátás egyharmadát, a lengyel telefoncég több mint 6 százalékát, a France Télécomnak tartják fenn - nyilatkozták a francia távközlési vállalathoz közel állók csütörtökön. Tavaly júliusban a France Télécom - konzorciumban Jan Kulczyk lengyel milliárdossal - már a TPSA 35 százalékát megszerezte.

A lengyel pénzügyminisztérium közlése szerint a francia távközlési cég és lengyel partnere 2001. július 31-ig további 10 százalékot vásárolhat meg, így a France Télécom és a Kulczyk Holding már 51 százalékos részesedéssel többségi tulajdonossá válna a TPSA-ban.

A francia cég 34 százalékban tulajdonosa az 1,65 millió előfizetővel rendelkező harmadik lengyel mobilszolgáltatónak, az Idea/Centertelnek is, amely 66 százalékban pedig a TPSA-hoz tartozik.

A TPSA 35 százalékának átvételéért a France Telecom és Kulczyk 4,66 milliárd eurót fizetett tavaly. A lengyel távközlési cégből 35 százalék jelenleg még a lengyel államé, 30 százalék pedig magánrészvényeseké.

(MTI)

Ajánlat:

France Telecom