Jó negyedévet zárt a Merrill

Vágólapra másolva!
Riválisaival ellentétben a Merrill Lynch & Co. amerikai befektetési bank növelni tudta forgalmát és nettó bevételeit is. A vállalat bevételei 11 százalékkal emelkedtek 2000 utolsó negyedévében, elsősorban a bank szigorú költségtakarékossági programja miatt.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank, a Merrill Lynch & Co. negyedik negyedéves nettó bevétele éves összevetésben 11 százalékkal 877 millió dollárra emelkedett. A vállalat forgalma 4 százalékkal, 6,3 milliárd dollárra nőtt.

A Merrill tranzakciós díjakból származó bevételei 11 százalékkal 1,55 milliárd dollárra csökkentek, míg a saját tőke befektetéséből származó bevételei 36 százalékkal, 1,25 milliárd dollárra emelkedtek. A pénzintézet tanácsadásból származó bevételei 6 százalékkal 435 millió dollárra nőttek.

A Merrill kedden bejelentett eredményei sokkal jobbak, mint a rivális pénzintézetek korábban nyilvánosságra hozott adatai: a Morgan Stanley bevételei 26 százalékkal, a Goldman Sach forgalma pedig 20 százalékkal csökkent 2000 utolsó negyedében.

A Bloomberg hírügynökség által megkérdezett szakértők a Merrill jó eredményét a pénzintézet sikeres költségtakarékossági intézkedéseivel indokolják. Henry McVey, a Morgan Stanley elemzője felhívta a figyelmet arra, hogy az adózás előtti jövedelem és a teljes jövedelem százalékos aránya a vizsgált időszakban 18,8 százalékról 21,3 százalékra nőtt. A befektetési bank júliusban 1800 brókernek és 60 elemzőnek mondott fel.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Merrill Lynch & Co.

Korábban: