A Chrysler 25 ezer alkalmazottjától válik meg

Vágólapra másolva!
A Daimler-Chrysler amerikai részlege munkatársainak 20 százalékától vagy 25 ezer alkalmazottól válik meg - közölte a Wall Street Journal hétfői számában. A new yorki lap értesülései szerint a Chrysler három amerikai üzemét kívánja bezárni.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a Chrysler vezetőjének a cég átstrultúrálásával kapcsolatos első lépése a tömeges elbocsájtás, melyet az elkövetkezendő három évben folyamatosan akar végrehajtani. A 25 ezer, a lehetőségek szerint önkéntes nyugdíjaztatásokkal útjára eresztett dolgozóból 5 ezer a menedzsment soraiból kerülhet ki. Az átszervezések pontos részleteiről február 26-án ad részletes felvilágosítást a cég.

A Chrysler az elmúlt év második felében folyamatosan veszteséget termelt. A Chrysler vesztesége a harmadik negyedévben 512 millió dollár volt, míg a - a cég által közölt előzetes adatok szerint - a Dymler-Chrysler a negyedik negyedévben 1,2 milliárd dollárral lesz mínuszban. Ez az adat azonban elemzők szerint ábecsült, és nem elképzelhetetlen az 1,3 milliárdos veszteség sem.

A cég amerikai részvényei a 98-as egyesülés óta 42 százalékkal estek, az német papírok 21 százalékát vesztették el akkori értéküknek. A bejelentést megelőzően, pénteken a részvények emelkedésnek indultak.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

További létszámleépítések a Fordnál Európában
(2000. december 19.)

Ajánlat:

Daimler-Chrysler

2001. január 29. 10:54