Az MGYOSZ közvetítene az ÁPV Rt. és a Dunaferr között

Vágólapra másolva!
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöksége felajánlotta jószolgálati tevékenységét a Dunaferr Rt. és az ÁPV Rt. illetékeseinek - tette közzé a szövetség elnöksége szerdán, miután megtárgyalta a cég és a privatizációs szervezet között kialakult helyzetet.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a szervezet a Dunaferr és az ÁPV Rt. közötti vitás kérdések rendezésének tárgyalásos megoldását szorgalmazza. Kerényi Éva, az ÁPV Rt. kommunikációs és nemzetközi igazgatóságának ügyvezető igazgató helyettese elmondta: az ÁPV Rt-nek az Acél XXI. Kft-vel volt vitája arról a feleslegesnek és károsnak tartott vagyonkezelői szerződésről, amelyet az ÁPV Rt. tavaly év végén azonnali hatállyal felmondott. Az Acél XXI. Kft-vel az ÁPV Rt. értelmezése szerint a jogi kapcsolat lezárult, így az ügylettel kapcsolatban semmilyen közvetítésre nincsen szükség.

A szerződés 1996-os megkötése akkoriban elég komoly vitát váltott ki, akkor hasznos lett volna a munkaadói oldal véleményét megismerni, illetve azt, hogy melyik gyáriparos alkalmaz saját cégében a tulajdonos és a menedzsment közé beiktatott vagyonkezelő szervezetet. Hiszen ez a megoldás a magánszférában nem tűnt túl gyakorinak - fogalmazott az ÁPV Rt. ügyvezető igazgató helyettese.

Kerényi Éva hangsúlyozta: szakmai és gazdasági kérdésekben azonban szívesen konzultálnának az ÁPV Rt. illetékesei a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével.

- Az állami szerv a Dunaferr Rt.-t illetően olyan döntéseket kíván hozni, amelyek szem előtt tartják mind a munkavállalók, mind a Dunaferr hosszú távú érdekeit - tette hozzá az ÁPV Rt. szakembere. Kőhalmi Tibor, a Dunaferr Rt. PR igazgatója nem kívánta kommentálni az MGYOSZ kezdeményezését.

(MTI)