A General Electric 75 ezer ember elbocsátását tervezi

Vágólapra másolva!
Értesülések szerint a következő két évben több mint 75 ezer dolgozójától válik meg a General Electric. Elemzők az elektronikus berendezéseket és fegyverrendszereket gyártó Honeywell-el folyamatban lévő egyesülést jelölték meg a létszámcsökkentés okaként.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Business Week jelentése szerint a 75 ezerben nincs benne a Montgomery Ward áruházláncnál tervezett 28 ezer fős leépítés. A Montgomery Ward a General Electric pénzügyi leányvállalatáé, a GE Capitalé.

Az amerikai gazdasági hetilap online kiadásának hírét a General Electric máris cáfolta. A Business Week a Bloomberg gazdasági hírügynökségre hivatkozva közölte az értesülést. A General Electric korábban már bejelentette, hogy idén jelentős létszámleépítést tervez, számokat azonban nem közölt.

A General Electric jelenleg a legnagyobb vegyes profilú amerikai elektronikai és villamosgépgyártó cég, amely most folytatja az elektronikus berendezéseket és elektronikus fegyverrendszereket gyártó Honeywell átvételét. Az elmúlt év októberében jelentette be a GE, hogy 45 milliárd dollár értékben felvásárolná a Honeywell-t. A létszámcsökkentés a 120 ezres létszámú Honeywellel való egyesülésre vezethető vissza. A General Electric a Honeywell állományának 42 százalékától, azaz legalább 50 ezer alkalmazottól akar megválni. Több mint 10 ezer helyet ugyanakkor saját háztartásigép-gyártó, fényforrás-, televízió- és műanyaggyártó részlegeinél szüntetne meg.

A General Electrichez tartozik egyebek között az NBC tévétársaság, a GE Capital pénzügyi szolgáltató és egy repülőgép-hajtóműveket gyártó részleg is.

(MTI)