A British Telecom megbánta, hogy UMTS-licencekre költött

Vágólapra másolva!
A British Telecom hétfőn hivatalosan is beismerte, hogy elpazarolta azt a 10 milliárd fontot (mintegy 14 milliárd dollárt), amit a távközlési cég harmadik generációs mobilfrekvenciák megvásárlására fordított.
Vágólapra másolva!

Peter Bonfield, a British Telecom vezérigazgatója a Sunday Times című brit lapnak azt mondta: a távközlési cég több pénzt költött a harmadik generációs UMTS frekvenciák megszerzésére, mint amennyit kellett volna, különösen Nagy Britanniában és Németországban.

David Orr, a vállalat szóvivője a CNN-nek hozzátette, hogy a brit és a német frekvenciákért a távközlési cégek által kifizetett 78 milliárd dollárt a szolgáltatások fejlesztésére kellett volna fordítani.

A CNN emlékeztet, hogy az első két árverést követő francia, olasz, svéd és svájci licitek tulajdonképpen kudarcba fulladtak, mert a távközlési cégek nem voltak hajlandóak hasonló horribilis összegeket fizetni a frekvenciákért, mint Németországban és Nagy-Britanniában.

Paul Mont, a Nomura elemzője bonyolultabbnak látja a helyzetet: szerinte a British Telecom a vásárlásokkal ugyan rosszul járt, de ha nem vásárolt volna, akkor is rosszul járt volna.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Telecom

Korábban:

A Deutsche Telekom és a British Telecom veszíthetnek az UMTS-en
(2001. február 8.)