Nem talált üzemanyag-szállítót a hadsereg

Vágólapra másolva!
A hadsereg üzemanyag-ellátási pályázatára jelentkező két céget, a Mol Rt.-t és az ÖMV Hungáriát formai okok miatt kizárták a tenderből. Ezért sürgős tárgyalásos eljárást kénytelen indítani a Honvédelmi Minisztérium - tudta meg a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Érvénytelenítette a Honvédelmi Minisztérium azt a pályázatot, amelynek nyertese három évre a Magyar Honvédség üzemanyag-ellátója lehetett volna - értesült a Magyar Hírlap. A tavaly októberi, első alkalommal hároméves megállapodást kínáló kiírásra mindössze két cég jelentkezett: a Mol Rt. és az ÖMV Hungária. Ám mindként cég pályázata elbukott több formai követelményen. Erről a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatala a Magyar Hírlap értesülése szerint már tájékoztatta a honvédelmi minisztert is.

A negyedmillió forintért megvásárolható dokumentáció árának elvesztésén túl évi 12 ezer tonna repülőpetróleum, 4,5 ezer tonna gázolaj és 2,6 tonna motorbenzin szállításától esett el a két cég. A kiírás szerint további húsz százalékkal bővíthető. A nyertes láthatta volna el a honvédség katonai szervezeteit.

Katonai források szerint a beszerzéseknél nem ritka, hogy éppen a legnagyobb cégek hibáznak a pályázatokban.

(MTI)

Ajánlat: