Autópálya-program: gyorsít a kormány

Vágólapra másolva!
Módosítja a kormány az autópálya-építési programot - ez olvasható ki a Széchenyi-terv napokban megjelent utolsó fejezetéből. A Népszabadság megtudta: több beruházást 2002-re hoztak előre, így például autóútként folytatódik az M3-as építése Polgártól Nyíregyháza felé.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság beszámolója szerint az autópályák építésének újabb beruházási tervét hozta nyilvánosságra a kormány. A Széchenyi-terv autópálya-építési programja szerint - amely a 2001. és 2002. évi építkezéseket foglalja magában - jövő év végéig csaknem 200 kilométer új vagy felújított gyorsforgalmi utat adnak át a forgalomnak. Így az M3-as Füzesabony és Polgár közötti szakaszát, a Polgárt elkerülő utat, és a felújított M7-est Zamárdiig autópályává fejlesztik.

A Széchenyi-tervben a jövőre befejeződő beruházások között szerepel a szekszárdi Duna-híd és a rajta átvezető M9-es autóút is, bár ezek - a kivitelezőkkel kötött szerződés szerint - csak 2003 nyarára készülnének el.

A 2002 végéig meginduló fejlesztések között szintén több újdonságot találni: a dokumentum szerint folytatódik az M3-as építése, autóútként Polgártól Nyíregyháza felé. Elkezdik az M35-öst Polgártól Debrecen irányába, és építik az M0-ás északi részét a hozzá tartozó Duna-híddal együtt. A korábbi tervekben ezeket a beruházásokat későbbre tervezték, 2002 végéig csak az M3-as miskolci leágazását, az M0-ás keleti szektorát és az M7-es újabb szakaszait kezdték volna építeni.

(MTI)