A Deutsche Telekom a vártnál kevesebbet kap a kábeltelevíziós részesedéseiért

Vágólapra másolva!
A német távközlési cég mintegy 5,3 milliárd márka bevételre számíthat kábeltelevíziós részesedéseiért, amely fele az előzetesen várt összegnek. Mint ismeretes a Deuitsche Telekom hat körzeti kábeltévé-hálózatból 55-55 százalékot ad el a brit a Klesch and Co.-nak, illetve az amerikai Liberty Media Group-nak. A két cég ezenkívül 20 százalék plusz mínusz egy szavazatnyi részvényre kap opciót.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telekom a vártnál sokkal kevesebbet kap kábeltelevíziós részesedéseiért - tudósít a Handesblatt című német lap.

A német távközlési vállalat csupán 5,3 milliárd márkára számíthat, noha korábban 10 milliárd márkát elérő összegekről is volt szó.

Adósságcsökkentő programja keretében a Deutsche Telekom pénteken jelentette be, hogy 55-55 százalékot elad hat német körzeti kábeltévé-hálózatból az amerikai Liberty Media és a brit Klesch alakította konzorciumnak. A német távközlési vállalat közleménye szerint már aláírták a szándéklevelet. Az összeget készpénzben fizetik ki a vevők, azonban adósságokat nem vállalnak át.

A Klesch and Co. és a coloradoi Liberty Media Group opciót kap további 20 százalék mínusz egy szavazatnyi részvényre, és a Deutsche Telekom megtartaja 25 százalék plusz egy szavazatnyi blokkoló kisebbségi részesedésétt a kábeltévékben.

A Deutsche Telekom törzsrészvénye 26,78 euró volt szerda délelőtt a frankfurti értéktőzsdén, ami 0,59 százalékkal rosszabb a keddi 26,95 eurós záróárnál.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom