<P>Értékpapírtörvény: újabb visszavonulás</P>

Vágólapra másolva!
Újabb visszavonulót fújt a Pénzügyminisztérium az értékpapír-törvény módosításával kapcsolatban. A korábban elhatározott március helyett leghamarabb májusban kerülhet a kormány elé a módosításokat tartalmazó javaslat - erősítette meg a Világgazdaság információját Szász Károly, a pénzügyi felügyelet elnöke bizottsági beszámolója után.
Vágólapra másolva!

Az elnök a lap kérdésére elismerte: az egy törvényre zsugorított pénzügyi jogszabály-csomag (amelynek eredetileg az említett módosítás is része volt) a korábban elhatározott március helyett leghamarabb májusban kerülhet a kormány elé.

Szász szerint azonban nem okozhat különösebb gondot a csúszás, ha még nyárig megszületik a jogszabály. Abban az esetben viszont, ha a parlament csak ősszel tudja elfogadni a törvényt, kérdésessé válhat a szabályok 2002. évi bevezetése.

A Világgazdaság ismerteti a Szász Károly által a költségvetési bizottságnak átadott jelentés azon részét, amely a pénzügyi vállalkozások 2000. évi előzetes adatait tartalmazza. E szerint a bankszektor az előző évben 15,1 százalékos növekedést tudott felmutatni, a hitelintézetek adózás előtti eredménye pedig az 1999. évi 37 milliárd forintról 100 milliárd forint felé nőtt.

(MTI)

Korábban: