Gyenge eredményekről számolt be az Oracle

Vágólapra másolva!
Az Oracle szoftvergyártó cég - több más szektortársához hasonlóan - a vártnál gyengébb elmúlt negyedéves eredményekről számolt be pénteken. A vállalat vezetője ezt az amerikai gazdasági növekedés lassulásával magyarázta. A cég részvényeinek árfolyama több mint 12 százalékot zuhant.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint az Oracle szoftvergyártó cég pénteken a vártnál kedvezőtlenebb adatokat tett közzé a február végén zárult harmadik pénzügyi negyedévének gazdálkodásáról. A vállalat bejelentette: a korábban jelzett részvényenkénti 12 centes nyereség 10 centre mérséklődött, mert a cég forgalma mindössze 9 százalékkal nőtt éves összehasonlításban. Egy évvel ezelőtt az Oracle működési nyeresége 498 millió dollár, vagyis részvényenként 8 cent volt.

Az Oracle a vártnál kedvezőtlenebb eredményeket azzal magyarázta, hogy megrendelőinek egy része elállt vásárlási szándékától. Korábban több informatikai cég - például a Microsoft, a Cisco és az Intel - is hasonlóan indokolták romló eredményeiket. Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója szerint a vállalatok csúcsvezetői az egész Egyesült Államokban tartanak a recessziótól és visszafogják cégük kiadásait. Hozzátette: a nehézségek hamarosan Európában és Ázsiában is jelentkeznek.

A bejelentés hatására a szoftvergyártó részvényeinek árfolyama Németországban zuhanni kezdett: a papírokért 2,5 euróval kevesebbet, mindössze 18 eurót adtak, ami 12,2 százalékos árfolyam-veszteséget jelent. A vállalat részvényei idén 26 százalékot veszítettek értékükből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: