A Procter & Gamble 20 százalékos létszámleépítést tervez

Vágólapra másolva!
A háztartási cikkeket gyártó Procter & Gamble a lassuló gazdasági növekedés miatt 10-20 százalékos létszámleépítést tervez. A 110 ezer főt foglalkoztató vállalat a költségek csökkentésével magyarázza az esetleges elbocsátásokat.
Vágólapra másolva!

A Procter & Gamble Co, az Egyesült Államok legnagyobb háztartási cikkeket gyártó vállalata, bejelentette, hogy az amerikai gazdasági növekedés lassulása miatt várhatóan 10-20 százalékos létszámleépítést hajt végre.

A Cincinnati-i központú vállalat - amely mintegy 110 ezer embert foglalkoztat - januárban megbízta Stephen Donovant, - a cég észak-amerikai leányvállalatának korábbi vezetőjét - hogy kidolgozza a költségek csökkentésének lehetséges módozatait.

Az esetleges elbocsátásokkal a vállalt két év alatt a második kísérletet teszi az átszervezésre. 1999 júniusában a Procter & Gamble 15 ezer fős leépítést tervezett, - főként korai nyugdíjaztatás és lemorzsolódás révén - de a vártnál kevesebb ember hagyta el a céget.

A vállalat részvényeinek árfolyama 48 centes emelkedés után 66,38 dolláron zárt az európai kereskedésben. A Procter & Gamble papírok az idei évben már 16 százalékot veszítettek értékükből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Procter & Gamble