<P>Bonyodalmak a panelprogram körül</P>

Vágólapra másolva!
Az önkormányzatok többsége időhiány miatt idén nem tud pályázni a Széchenyi Terv keretében meghirdetett panelprogramra - nyilatkozta a Világgazdaságnak Dióssy László, a TÖOSZ elnöke. A Gazdasági Minisztérium illetékese szerint az első pályázatok május végén megérkeznek a tárcához.
Vágólapra másolva!

A hosszú előkészítés és a saját források hiánya miatt sok önkormányzat az idén nem tud pályázni a Széchenyi Terv keretében meghirdetett panelprogramra - nyilatkozta a Világgazdaságnak Dióssy László, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke. Dióssy szerint sokhelyütt az is problémát jelent, hogy a pályázati feltételek január végén kerültek nyilvánosságra, és ekkora már a legtöbb önkormányzat elkészítette a helyi költségvetés tervezetét.

Telekes György, a Gazdasági Minisztérium lakáspolitikai főosztályvezető-helyettese a lapnak elmondta: arra számítnak, hogy az első pályázatok május végén, vagy június elején érkeznek meg a tárcához. Ennek az az oka, hogy a pályázati rendszer kétlépcsős: először az önkormányzatok pályáztatják a társasházakat, majd ennek alapján a helyhatóságok nyújtanak be pályázatot a minisztériumnak.

Dióssy László szerint komoly problémát jelenthet az is, hogy az önkormányzatok nem biztosítottak külön keretet a panelházak felújítására, mert úgy vélték, hogy a lakásalapból fedezik majd a költségeket. A TÖOSZ elnöke szerint azonban a jogszabályok erre nem adnak lehetőséget. A Gazdasági Minisztérium illetékese szerint viszont nincs olyan jogszabály, amelyik ezt megtiltaná.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Ingatlan
(az Üzleti Negyed rovata)