<P>Gyorsuló árbevétel-növekedés a Psion magyarországi cégcsoportjánál</P>

Vágólapra másolva!
A kéziszámítógépeket forgalmazó magyarországi Psion cégcsoport 2000-ben, 1999-hez képest 40 százalékkal több, 634 millió forint árbevételt ért el. A cég a magyar kéziszámítógép-piacon 50-60 százalékos részesedéssel bír
Vágólapra másolva!

Dés Tamás, a Psion Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: tavaly a társaság adózás előtti eredménye 18 millió forint volt, 30 százalékkal több, mint 1999-ben. A tizenkét év alatt a társaság mintegy 42 millió forintot forgatott vissza a nyereségből. Tavaly mintegy 50 millió forintot fordítottak termékfejlesztésre, és csaknem 10 milliót a cég fejlesztésére.

Dés Tamás a 2001. évi árbevétel-növekedést elsősorban a mobilinformatikai és kommunikációs szolgáltatások további fejlesztésétől reméli. Mint mondta, egyre nagyobb a vállalati felhasználók részéről a mobil alkalmazásokra való igény a meglévő ügyviteli, irodai rendszereikhez. A 15,3 millió forint alaptőkéjű Psion Rendszerház Kft. és Psion Palmcomp Kft. cégegyüttes 1989-ben alakult, mint a londoni Psion vállalatcsoport magyarországi képviselete.

(MTI)