Csökkent az AOL Time Warner első negyedévi vesztesége

Vágólapra másolva!
Az amerikai AOL Time Warner médiacsoport első negyedévi nettó vesztesége 1,369 milliárd dollárra csökkent a tavalyi év hasonló időszakában termelt 1,460 milliárd dollárról. Az adófizetés és amortizáció előtti pénzforgalmi többlet 20 százalékkal nőtt és 2,1 milliárd dollárt tett ki, ami elsősorban az előfizetők számának 16 százalékos növekedésével magyarázható.
Vágólapra másolva!

Az idei első negyedévben 1,369 milliárd dollár - részvényenként 31 cent - nettó veszteséget termelt a világ legnagyobb internet-szolgáltató és médiacsoportja, az amerikai AOL Time Warner az egy évvel korábbi 1,460 milliárd dolláros veszteség után - közölte szerdán a cég.

Az idei első negyedévi eredménykimutatásban az egy évvel korábbi bázist úgy vették figyelembe, mintha a tranzakció már január 1-jéig végbement volna, s kiszűrték az egyesülési költségeket.

A szerdai beszámoló szerint a csoportszintű árbevétel 9 százalékkal 9,08 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 8,316 milliárd dollárról. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés és amortizáció előtti pénzforgalmi egyenlegtöbblet (EBITDA) 20 százalékkal 2,1 milliárd dollárra nőtt, ami jórészt egyezik az előzetes Wall Street-i konszenzussal.

Az egyesült két cég összesített előfizetői tábora 16 százalékkal 133 millióra nőtt éves összevetésben. Az AOL Internet üzletága ezen belül 2 millióval 28,8 millióra növelte előfizetőinek számát. A hirdetési és kereskedelmi bevétel 37 százalékkal nőtt az AOL-nál és 17 százalékkal a Time Warner médiaüzletágában.

Az AOL Time Warner részvényeinek árfolyama a szerdai New York-i tőzsdenyitás előtti nem hivatalos forgalomban 46,50 dollárra emelkedett a csütörtöki 43,90 dolláros záróárról. A részvény piaci értéke jelenleg 20 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve, de még ezzel is erősen túlszárnyalja a szektor egészét, az internetes és médiacégek papírjai ugyanis egy év alatt több mint 90 százalékkal zuhantak.

(MTI)

Ajánlat:

AOL Time Warner

Korábban:

Végérvényes döntés: egyesül az AOL és a Time-Warner
(2001. január 12.)

AOL Time Warner: egymilliárd dolláros veszteség
(2001. január 31.)