Tévégyártó nagyhatalom lesz Magyarország

Vágólapra másolva!
Magyarországra hozza televízió-összeszerelésének jelentős részét a Toshiba és a Grundig - írja szerdai számában a Napi Gazdaság. A Toshiba-készülékeket ezentúl a Flextronics zalaegerszegi gyárában, a Grundigot pedig a váci, rétsági és szécsényi telephelyeket működtető Elektronikai és Mechanikai (EM) Kft. üzemeiben szerelik össze.
Vágólapra másolva!

A Jászfényszarun televíziógyárat üzemeltető, jelenleg pedig Gödön és Szigetszentmiklóson különböző alkatrészeket előállító üzemeket építő Samsung után Magyarországra hozza televíziógyártását a Toshiba és a Grundig is.

A Flextronics és a Toshiba mgállapodása értelmében az előbbi, zalaegerszegi gyárában nyomtatott áramkörök készítését kezdi meg, és itt végzik a televíziókészülékek összeszerelését is. A Flextronicsnak igen jól jön az új megrendelés, hiszen novemberben átadott zalalövői gyárát a megrendelések elmaradása miatt nemrég kénytelen volt bezárni.

A német Grundig, melytől a gazdaságtalan működésre hivatkozva 1997-ben vált meg a Philips, a közelmúltban jelentette be németországi gyárainak bezárását. A Magyarországra kerülő gyártással a 6 millió forint törzstőkéjű EM Kft.-t bízta meg a német társaság. Az EM Kft. korábban is gyártott elektronikus alkatrészeket a Philips, később pedig a Grundig és a Siemens részére. A cégnek három üzeme működik Magyarországon: Romhányban, Szécsényben és Vácott.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: