<P>Két év múlva csökkenhet az áfa-kulcs</P>

Vágólapra másolva!
A jelenleg 25 százalékos áfakulcsot 14-16 százalékosra csökkentené a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A pénzügyminiszter szerint ere csak 2003-ban van esély, mert a kétéves költségvetés miatt idén és jövőre az adórendszer érdemben nem módosítható.
Vágólapra másolva!

Az infláció mérséklésének hatékony módja lehetne az áfa csökkentése - hangoztatta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke az érdekképviselet országos küldöttgyűlésén csütörtökön.

A VOSZ javaslata szerint a 25 százalékos áfakulcsot 14-16 százalékra kellene csökkenteni. Demján Sándor szerint az uniós csatlakozást követően nehéz lenne 10 százalékponttal mérsékelni az áfát, ezért a szövetség azt javasolja, hogy a következő három évben évi 3 százalékponttal csökkenjen az adókulcs mértéke.

A közgyűlésen felszólaló Varga Mihály pénzügyminiszter kijelentette: a kétéves költségvetés miatt az adórendszer idén és jövőre nem módosítható érdemben.

A pénzügyminiszter reményét fejezte ki, hogy 2003-tól el lehet kezdeni a VOSZ programjával összhangban lévő áfakulcs-csökkentést.

(MTI)

Korábban:

Terítéken az áfa csökkentése
(2001. április 11.)