A Vodafone növeli részesedését a Japan Telecomban

Vágólapra másolva!
A brit Vodafone mobilszolgáltató 3,7 milliárd fontért átveszi a British Telecom Japan Telecomban birtokolt 20 százalékos részesedését, s így 45 százalékra növeli tulajdonrészét a japán vállalatban. A British Telecom 30 milliárd dolláros adóssága miatt adja el érdekeltségeinek egy részét.
Vágólapra másolva!

A Vodafone brit-amerikai mobilszolgáltató átveszi a konkurens British Telecom (BT) távközlési vállalat Japan Telecomban és annak J-Phone mobilcégében lévő 20 százalékos részesedését - jelentette be a Vodafone szerdán.

A részvényekért a Vodafone 3,7 milliárd fontos vételárat fizet, így részesedése 25 százalékról 45 százalékra emelkedik a Japan Telecomban, és ellenőrzési jogot szerez a japán piac harmadik számú vezetékes és mobiltelefon szolgáltatójában.

A Vodafone arról is folytat tárgyalást a British Telecommal, hogy megveszi annak az Airtel Moviles spanyol mobilszolgáltatóban lévő 17,8 százalékos tulajdonrészét. A Vodafone-nak egyébként jelenleg 73 százalékos részesedése van a spanyol cégben. A BT 30 milliárd dolláros adóssága miatt kényszerül több érdekeltségének eladására.

A Vodafone hétfőn bejelentette, hogy az amerikai AT&T konszerntől átveszi annak Japan Telecomban lévő 10 százalékos részesedését.

(MTI)

Korábban:

A Vodafone a Japan Telecom legnagyobb tulajdonosa
(2001. február 27.)

2001. május 2. 12:14