<P>Az ügyfelek fizetik meg a hamis bankkártyákkal okozott károkat</P>

Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőr-főkapitányság az elmúlt hetekben bankkártya-hamisító csoportokat számolt fel és lefoglalta a hamisításhoz szükséges eszközöket. Az ORFK szakértője szerint Magyarországon egy év alatt több százmillió forintos kárt szenvednek el a pénzintézetek a hamis bankkártyák miatt. Megfigyelhető, hogy a  veszteségeket egyre inkább az ügyfelekkel fizettetik meg a bankok.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság a közelmúltban két bankkártya-hamisító csoportot számolt fel és a házkutatások során a hamisításhoz szükséges eszközöket, többek közt kártyaleolvasó készülékeket, bankkártyafóliákat foglaltak le - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Az egyik csoport tagjai nyugat-európai országokban követtek el visszaéléseket, a másik ügyben pedig az elsőrendű vádlott egy, a PIN-kódok feltörésére alkalmas beléptető rendszert akart eladni egy osztrák nyomozónak.

Kérdésre válaszolva Győri Tibor őrnagy úgy nyilatkozott, hogy becslések szerint Magyarországon évente több százmilliós veszteség éri a bankokat és ügyfeleiket. Az Európai Unió tagországaiban a hamis bankkártyákkal okozott kár évente eléri a 600 millió eurót is.

Információk szerint a hazai pénzintézetek egyre inkább ügyfeleikre hárítják veszteségeiket. Két évvel ezelőtt még a károk 50 százalékát állták a bankok, napjainkban csupán egyharmadra tehető ez az arány.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

ORFK