Jövőre is 6 százalékot fizetnek a magánnyugdíj-pénztáraknak a tagok

Vágólapra másolva!
Varga Mihály pénzügyminiszter a parlament szociális bizottsága előtt szerdán megerősítette: azok a munkavállalók, akik tagjai valamelyik magánnyugdíj-pénztárnak, 2002 végéig továbbra is jövedelmük 6 százalékát fizetik a biztosítóknak.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi tárca vezetője kijelentette: 2002 végéig a jelenlegi szabályozás nem változik, így a pénztártagok járulékalapot képező jövedelmük 6 százalékát a biztosítóknak, 2 százalékát pedig a társadalombiztosításnak fizetik.

A nyugdíjreform célja, hogy az állami nyugdíjalapba befizetett járulékokhoz a nyugdíjba vonulást követően a mainál jóval szorosabban kötődjön a nyugdíj összege, a nyugellátások színvonala - fejtette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága szerdai ülésén.

Varga Mihály elmondta: a reform magában foglalja azt, hogy a társadalombiztosítás részét képező állami nyugdíjalap átláthatóan működjék a jövőben, és szolgáltatásai javuljanak.

Varga Mihály az ülést követően újságíróknak elmondta: a tervezett állami magánnyugdíj-pénztár kedvező kormánydöntés esetén 2003. január 1-jén, vagy akár már 2002-ben elkezdhetné tevékenységét. Az állami magánnyugdíj-pénztárat várhatóan a nyugdíjfolyósító intézet hozná létre.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pénzügyminisztérium

Járulékok, magán-nyugdíjpénztári tagdíj
(az Üzleti Negyed összeállítása)

Nyugdíj
(az Üzleti Negyed rovata)