A McDonald's végül bocsánatot kért a sültkrumpli-ügy miatt

Vágólapra másolva!
A McDonald's gyorsétterem-láncnak meggyűlt a baja a vegetáriánusokkal, valamint néhány hindu hívővel. A kizárólag növényi eredetű táplálékon élő vásárlók azután kezdték el tiltakozó akciójukat, miután kiderült, a gyorsétterem marhahús ízesítést is felhasznál a sültkrumpli elkészítése során. A társaság honlapján kért elnézést azoktól, akiket esetleg megtévesztett.
Vágólapra másolva!

Seattle-ben rövid időn belül két keresetet is benyújtottak a bíróságra, mindkettőt az ominózus sültkrumpli-ügyben. A két vegetáriánus étrend szerint élő hindu, valamint egy további vegetáriánus azt kifogásolta, hogy az étteremlánc nem tájékoztatta fogyasztóit arról, hogy a hasábokra vágott krumplihoz a büfékbe szállítás előtt marhahús-ízesítést is hozzákever.

"Sajnálatosnak tartjuk, ha vevőink úgy érezték, hogy az általunk rendelkezésre bocsátott információk nem voltak kielégítőek" - szabadkozott a McDonald's saját honlapján, majd hozzátette: "Amennyiben valakit félrevezettünk, azért elnézést kérünk."

A cég - korábbi állítása szerint - 1990 óta nem használ a hasábburgonya elkészítéséhez marhát, most azonban beismerte, valóban marhaízt adagolt a burgonyához a jobb zamat érdekében. Védekezésképpen azért hozzáfűzték: "A társaság soha nem állította, hogy az általa forgalmazott sültkrumpli vegetáriánus étel volna."

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: