<P class="MsoNormal">A GM tárgyalni kezd a Daewoo Motorról

Vágólapra másolva!
Az amerikai General Motors kedden közölte, hogy megállapodott a dél-koreai Daewoo Motor fő hitelezőjével, és így megkezdi a hivatalos tárgyalásokat a csődbe ment dél-koreai autógyár megszerzéséről.
Vágólapra másolva!

A General Motors, a Deawoo Motor és a Daewoo-hitelezők nevében eljáró Korea Development Bank megállapodott arról, hogy hivatalos tárgyalásokat kezdenek a Daewoo Motor személyautó-gyártó vagyona és kapcsolódó üzletei megszerzéséről - áll a General Motors és a Korea Development Bank közös közleményében.

A General Motors szóvivője nem árult el semmit ajánlatuk tartalmából, és azt mondta, hogy a tárgyalásoknak nincs határidejük. Minden félnek érdeke a sietség, de a lényeg az, hogy a Daewoo Motor életképes üzlet legyen - mondta.

A hitelezők lassan egy éve próbálják eladni a Daewoo Motort, az értékesítést tekintve harmadik dél-koreai autógyárat. A Daewoo Motor a kilencvenes évek végén kitört ázsiai fizetési válság következtében ment tönkre, lényegében túlhitelezés miatt. Tavaly év végén 22,3 billió von (17,22 milliárd dollár) adóssága volt, miközben vagyonát 9,1 milliárd vonra értékelték. A vállalat 15 700 embert foglalkoztat Dél-Koreában.

A Daewoo Motort, együtt a Daewoo-csoport másik tizenegy, ugyancsak eladásra szánt vállalatával, az 1999. augusztusi csődbejelentés óta az állami Korea Development Bank és más hitelezők tartják életben, eddig körülbelül 2 milliárd dollár költséggel.

(MTI)

Ajánlat:

Daewoo Motor

General Motors

Korábban:

Dél-koreai ultimátum a General Motors-nak
(2001. március 8.)

Ismét termel a Daewoo legnagyobb koreai gyára
(2001. március 7.)

A General Motors júniusig ajánlatot tesz a Daewoora
(2001. február 20.)

Csődbe ment a Daewoo Motor
(2000. november 8.)