A Vodafone nem terjeszkedik tovább

Vágólapra másolva!
A brit-amerikai Vodafone mobilszolgáltató a márciussal végződött üzleti évéről 7,04 milliárd fontos pénzforgalmi többletet jelentett, ami gyakorlatilag megegyezik az előzetes piaci várakozásokkal. A vállalat adózás előtti profitja 4 milliárd font volt, az egyszeri tételeket leszámítva. Chris Gent, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a Vodafone a jövőben a terjeszkedés helyett tevékenysége és üzleti részesedései megerősítésére törekszik.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb mobiletelefon-szolgáltatója, a brit-amerikai Vodafone kedden 7,04 milliárd fontos pénzforgalmi többletet jelentett a márciussal végződött üzleti évéről, 28 százalékkal többet az előző évi 5,5 milliárdnál. Az eredmény megközelítette az elemzők által korábban közölt előrejelzések felső határát.

A cég adózás előtti profitja, egyszeri tételek nélkül, 4 milliárd font volt, az előző évi 2,2 milliárd után. Egyszeri tételekkel együtt viszont az adózás előtti veszteség 8,1 milliárd fontot tett ki, az előző évi 1,3 milliárd fontos többlet helyett. Az adózás előtti profitot 11,88 milliárd font arculatérték-leírás terhelte, az amerikai Communications Inc. és a német Mannesmann konszolidálása miatt.

A Vodafone értékesítése 21,4 milliárd fontra nőtt 16,6 milliárdról - ez ugyancsak elsősorban a német távközlési szolgáltató Mannesmann bekebelezését tükrözi.

A Vodafone részvényeinek árfolyama 1,9175 font volt kedd reggel a londoni értéktőzsdén, 1,79 százalékkal olcsóbb, mint pénteken záráskor. Hétfőn zárva volt a londoni piac. A részvény 1,9475 fonton nyitott kedden.

Az eredmények ismertetését követően Chris Gent, a Vodafone vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Vodafone ezentúl nem további földrajzi terjeszkedésre, hanem tevékenysége és meglévő üzleti részesedései megerősítésére, részesedései növelésére törekszik.

Az igazgató elmondta, hogy a Vodafone bizonyára nem bocsát ki ezentúl új részvényeket, hanem az üzletrészek megerősítéséhez szükséges kiadásokat hitelekkel fogja finanszírozni.

(MTI)

Ajánlat: