A kormány nem avatkozik be a tőzsde életébe

Vágólapra másolva!
Hosszú távon a magyar tőzsdének partnerre van szüksége, és tudomásom szerint folynak ilyen irányú megbeszélések - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapest Business Klub konferenciáján. A pénzügyi tárca vezetője szerint decemberben az éves infláció 7 százalék körüli lesz, és a valutaalap csütörtöki jelentése nem bírálta a kormány gazdaságpolitikáját.
Vágólapra másolva!

A kormány nem kíván beavatkozni a börze mindennapi életébe - mondta pénteken Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapest Business Klub konferenciáján. Hozzátette: hosszú távon a magyar tőzsdének partnerre van szüksége, és tudomása szerint folynak ilyen irányú megbeszélések.

A rendezvényen a miniszter megerősítette: nincs szükség a kétéves költségvetés módosítására, mert a tervezettnél magasabb bevételekkel arányosan növekednek a költségvetés kiadásai is.

Varga Mihály a forint lebegési sávjának szélesítése miatt reális esélyt lát arra, hogy decemberre az éves infláció 7 százalék körüli legyen.

A konferenciát követő sajtótájékoztatón a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtöki jelentéséről szólva a pénzügyi tárca vezetője azt mondta, hogy nehezen lehet találni az összeállításban bírálatot, és ahhoz is a sorok között kell olvasni. Varga Mihály szerint az IMF általában pozitívan ítéli meg a magyar költségvetést és a gazdaságpolitikát, és a jelentés éppen a költségvetés átláthatóságát méltatja. A Népszava a valutalap csütörtöki jelentéséről szóló beszámolójában azt írta, hogy a pénzügyi szervezet szerint több területen nem lehet megfelelően ellenőrizni, mire költi a kormány az adófizetők pénzét.

(MTI)

Ajánlat:

Pénzügyminisztérium

Korábban: