Putyin Zsigulikba és Volgákba ültetné az oroszokat

Vágólapra másolva!
Oroszország védővámokkal és más tilalomfákkal fogja óvni a hazai autógyártást - ígérte Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdán a Kremlben. Putyin olcsó, a lakosság szélesebb rétegei számára is elérhető, korszerű modellek gyártását szorgalmazta.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök az ágazat és a nagyobb gyárak vezetőivel megtartott tanácskozásán azt mondta, hogy a közeljövőben a hazai autóipart és a belső piacot védő intézkedések születnek, mert az ágazat "nagyobb figyelmet érdemel az állam részéről".

Putyin olcsó, a lakosság szélesebb rétegei számára is elérhető, korszerű modellek gyártását szorgalmazta. Elmondta: az Európai Unióban hamarosan olyan szabályzás lép életbe, amelynek nyomán kivénhedt kocsik áradata zúdulhat Oroszországra, s ezért javasolta az orosz autóipar képviselőinek, hogy közösen gondolkodjanak el a szükséges ellenlépéseken.

Putyin szerint az orosz piac teljes bezárkózása óriási károkat okozhat, a meggondolatlan importkorlátozások visszaüthetnek, ezért "igazságos, becsületes és versenyképes piac" kialakítását szorgalmazta a gépkocsigyártás terén.

Értesülések szerint az orosz autóipar 300 ezerrel több autót gyárt majd 2006 elején, amikor is az Európai Unióban életbe lép a gépkocsikra vonatkozó új szabályozás. A tervek szerint betiltják az idősebb autók behozatalát, és 2003-tól a környezetszennyező, magas ólomtartalmú benzinek gyártását is beszüntetik.

(MTI)

Ajánlat:

Avtovaz

Volga