A drága DVD-k ügyében folytat vizsgálatot az EU

Vágólapra másolva!
Mario Monti, az EU versenybiztosa túlzónak tartja azt az árat, melyet az európai fogyasztóknak a DVD-kért fizetniük kell. A bizottság a vezető amerikai gyártókhoz fordult, hogy kiderítse, valóban mesterségesen magasan tartott árakról van-e szó.
Vágólapra másolva!

Az EU vizsgálatot folytat, hogy amerikai gyártók valóban túlzottan magas áron kínálják-e az adathordozókat az európai piacon. Fogyasztóvédő csoportok több esetben azért tettek panaszt, mert véleményük szerint az Egyesült Államokban lényegesen olcsóbban lehet DVD-hez jutni, mint Európában.

Michael Tscherny EU-szóvivő hétfői bejelentése szerint a bizottság a Sony-MGM, a Disney Buena Vista, az AOL Time Warner, a Twentieth Century Fox, a Vivendi Universal és a Paramount számára küldte el kérdéseit a DVD-k ügyében.

A DVD-ket regionális kódokkal látják el a gyártók, így azok használata bizonyos területekre korlátozódik. Véleményük szerint a regionális kód csupán a kalózmásolatok elterjedését hivatott megakadályozni, azonban a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Államokban megvásárolt korongot nem lehet Európában lejátszani.

A bizottság most azt vizsgálja, hogy az európai fogyasztók valóban hátrányos megkülönböztetésben részesülnek-e a magas árak miatt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Európai Bizottság

Korábban: