A halálesetek miatt csökkenhet a Ford harmadik negyedévi termelése

Vágólapra másolva!
Pénzügyi évének harmadik negyedében az amerikai Ford Motor Co. autógyártó nagyvállalat észak-amerikai termelésének 10 százalékos visszaesésére számít. A várható csökkenés elsősorban a nagy számú visszahívásnak köszönhető, amelyet a meghibásodott Firestone abroncsok által okozott balesetek és halálesetek nagy száma indokolt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Ford Motor Co.-nak 3 milliárd dollárjába kerül egyes típusainak visszahívása, amelyet a több mint 13 millió meghibásodott Firestone-gumi miatt kellett megtennie. A Ford és a Bridgestone - a Firestone anyavállalata - egymást vádolják a hibás gumik okozta balesetek és halálesetek miatt. Többek közt a visszahívások miatt is, vállalat észak-amerikai termelésének mintegy 10 százalékos visszaesésére számít a harmadik negyedévben, az egy évvel korábbi adatokhoz képest - írja a justauto.com.

A világ második legnagyobb autógyártója a harmadik negyedévre 930 ezer jármű legyártását valószínűsíti, ezen belül a gépkocsik száma 310 ezret, a teherautók száma pedig 620 ezret tesz majd ki. Az előbbi 17 százalékos, az utóbbi pedig 5 százalékos csökkenésnek felel meg a tavalyi év harmadik negyedévéhez viszonyítva. A Ford bejelentette, hogy ezek a becslések az esetleges további Firestone-visszahívások nélkül értendők.

A cég forgalma májusban 11,6 százalékkal esett vissza, míg a nagy rivális General Motors eladásai szinten maradtak ebben az időszakban.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: