Letartóztatták a kesznyéteni erőmű volt tulajdonosát

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték Nagy Béla nyugdíjas politológust, a kesznyéteni vízi erőmű volt tulajdonosát, valamint Urbán Ferencnét, aki a létesítmény megvásárlásához szükséges 200 millió forintot közvetítette Nagy Bélának. Az erőművet idén áprilisban Nagy Béla mintegy 670 millió forintért eladta a német tulajdonban lévő Innoventa 2001 Kft.-nek. A Rendőrség csalás bűntettének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a tulajdonosváltással összefüggésben.
Vágólapra másolva!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezte Nagy Béla nyugalmazott politológust, a kesznyéteni vízi erőművet működtető Hernádvíz Kft. korábbi tulajdonosát. Letartóztatták továbbá Urbán Ferencnét, aki feltehetőleg az idős tanár részére közvetítette az erőmű vételárához szükséges 200 millió forintot, amelyet idősebb Klement Tibor bocsátott Nagy rendelkezésére - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Nagy Béla 1997-ben szerzett 100 százalékos tulajdont a Hernádvíz Kft.-ben, amelyet aztán ez év áprilisában eladott a német tulajdonú Innoventa 2001 Vagyonkezelő Kft.-nek mintegy 670 millió forintért. Az összeg gyakorlatilag megegyezik a 200 millió forint és az évek alatt felhalmozódott kamatok összegével. A BAZ-megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat az erőmű tulajdonosváltásával összefüggésben, csalás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Az elmúlt év novemberében idősebb Klement Tibor perindítványt tett, amelyben az kívánta elérni, hogy a bíróság kimondja: az erőmű vételárát előteremtő hitelt egyedül ő adhatja tovább, ugyanis ő adta a pénzt a létesítmény megvásárlására. Urbánné - aki egyébként ifjabb Klement Tibor anyósa - azonban a Nagy Bélával szemben fennálló követelést tovább engedményezte és a rendőrség mostani vizsgálata ennek körülményeivel is összefügg.

(Üzleti Negyed)

Korábban: