Növelte termelését az ukrán Oriana vegyipari konszern

Vágólapra másolva!
Az ukrán Oriana vegyipari vállalat az idei év első öt hónapjában 52 százalékkal növelte  termelését a tavalyi év hasonló időszakához képest. A legnagyobb mértékben - 85 százalékkal - az etilén gyártása nőtt. A Lukoil többségi tuljdonában lévő vállalat a Tiszai Vegyi Kombináttal is kapcsolatban áll.
Vágólapra másolva!

A Tiszai Vegyi Kombináttal is üzleti kapcsolatban álló ukrán Oriana vegyipari konszern termelése idén a januártól májusig tartó időszakban 52 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az UNIAN hírügynökségnek a részvénytársaság vezetőségére hivatkozó hétfői jelentése szerint a kalusi nagyüzemben az etilén gyártása 85 százalékkal, a benzolé 71 százalékkal, a polietiléné 6,7-szeresére, a vinilkloridé pedig 29 százalékkal nőtt.

Az Oriana Ukrajna legnagyobb vegyipari vállalata, több mint százféle terméket állít elő. A részvénytársaság tíz önálló üzemet foglal magában, alaptőkéje 149 millió dollár. A cég többségi részvénycsomagjára kiírt privatizációs pályázatot tavaly októberben az orosz érdekeltségű Lukoil Naftohim nyerte meg.

(MTI)

Ajánlat: